Even voorstellen

Mijn naam is Truus Verschoor, eigenaar van 3 leuke hondjes: Tup, Joep en Moppie, en 2 mooie katten: Noortje en Sergio. Eerlijk gezegd zijn Tup en Joep (Moppie en de katten had ik toen nog niet) de reden dat ik ben begonnen met hondentrimmen. Ik bracht ze altijd al regelmatig bij een trimsalon maar dacht eigenlijk ‘dat kan ik vast ook zelf wel.’ Maar na een keer zelf een schaar in de vacht van Joep gezet te hebben (hij heeft het me gelukkig vergeven!) kwam ik er achter dat het toch echt wel een vak is dat je niet zomaar even doet. Dus toen ben ik begonnen met de opleiding hondentrimmen aan het HKI (Huisdier Kennis Instituut) te Bunnik. Hier heb ik in 2012 mijn ‘vakbekwaamheidsdiploma voor het hondentoiletteren’ gehaald.
Omdat ik mijn stage o.a. heb gedaan bij Jeannette Moes (de vorige eigenaar van Trimsalon Doggy Styling) was ik in de gelegenheid de hele trimsalon van haar over te nemen. Hier ben ik erg blij mee. Samen met Jeannette heb ik een nieuwe trimsalon ingericht en zij heeft mij echt fantastisch begeleid toen ik vanaf eind 2012 helemaal op eigen benen stond. Met een gezellige Open Dag op 1 juni 2013 is het stokje officieel overgedragen en heeft Trimsalon Doggy Styling afscheid genomen van Jeannette.

Sinds november 2017 werkt ook mijn man Willem mee in de trimsalon. Hij houdt zich voornamelijk bezig met het wassen en drogen van de honden en op sommige momenten is het erg handig een paar extra handen beschikbaar te hebben 😉

Naast het hondentrimmen hebben we een cursus hondensportmassage gevolgd bij Massage Hippique te Weert en de introductiecursus TTouch voor honden aan het Cursuscentrum Dierverzorging te Barneveld. Met deze technieken kunnen we bange of onrustige honden op een diervriendelijke manier op hun gemak stellen zodat het trimmen voor de hond en voor ons een fijne ervaring is en blijft.

Omdat stilstand achteruitgang is blijven we ons constant bijscholen en specialiseren door regelmatig workshops te volgen voor speciale rassen en het volgen van demonstraties van nieuw en speciaal gereedschap dat op de markt komt.

Kortom: van hondeneigenaar naar fulltime trimmer. Ik heb er nog geen moment spijt van gehad!